Print

2008 Winterfair Bartimeus

16 februari 2008

Quota Zeist hielp voor de tweede keer het blinden/slechtzienden instituut Bartimeus in Doorn met de organisatie van een winterfair. Het was een hands-on actie gecombineerd met een kleine sponsoractie.

Doel van deze feestelijke activiteit die gratis toegankelijk was, is integratie van de regionale bevolking en bewoners van Bartimeus en het verkrijgen van nieuwe vrijwilligers voor andere activiteiten van Bartimeus.
Het thema was 'winterpret' en 'proeven, voelen en horen' (de zintuigen waarop de bewoners van Bartimeus zijn aangewezen).
Er waren muziekoptredens, een kunstmarkt (met locale kunstenaars), diverse kramen waar van alles te proeven en te ruiken was en een schaatsbaan met koek- en zopie-tentjes.

Als Quota zorgden we dat zes locale/regionale bands en koren optraden, verzorgden we de koffie/thee/sap/wijnrondes op de kunstmarkt en het buitenterrein en bemanden we zelf  drie stand met het thema 'proeven, ruiken en voelen':
-een stand met een kaas-proeverij en vers sapproeverij in samenwerking met een plaatselijke kaasboerderij,
-een stand met een wijn-proeverij in samenwerking met een plaatselijke wijnhandel en
-een stand waar kleine cadeautjes uit Peru werden verkocht ten behoeve van het straatkinderen project in Peru, dat wij als Quota Zeist al drie jaar steunen.
Door de verkoop konden we onze hands-on activiteit combineren met een kleine sponsoractie. Onder het motto 'alle beetjes helpen' leverde dit 600 euro voor het straatinderproject in Peru op. Een bedrag waarmee in Peru gelukkig veel mogelijk is.