Print

2010 Lezing "bomen in de kunst"

17 november 2010

Kunsthistorica Marian van Caspel-van Til hield een lezing over "Bomen in de kunst". De opbrengsten kwamen ten goede aan het sponsorproject in Suriname: Nos Kasita. Hier worden 70 kinderen opgevangen door de initiatiefneemster, tante Lotti. Zij is volledig afhankelijk van giften en Quota wil hen via de zusterclub in Suriname ondersteunen door het doneren van schoolspullen.

Via een met kaarsjes verlicht bospad wandelden de gasten begeleid door live muziek naar de Schaapskooi in Zeist. Een passende en sfeervolle ambiance.  

De wodaneik in Wolfheze, de vleugelboom in Oog en Al, de boom van Armando in Groningen, bomen in het werk van Vincent van Gogh, van Giuseppe Penone en van Bernini passeerden de revue. Het was een inspirerende lezing en een geslaagde avond.

Marian van Caspel-van Til is kunsthistorica en was in 1988 één van de oprichtsters van de Kunsthistorische Leergangen. Na 20 jaar hieraan leiding te hebben gegeven geeft zij nu lezingen en cursussen op het gebied van kunst, religie en spiritualiteit.

aankondiging van de spreekster door de voorzitster van Quota Zeist

bomen in de kunst-1

toehoorders

bomen in de kunst-2