Print

2012 Presentatie project Rhotia Valley

21 maart 2012

project-Rhotia Valley.jpg

Ineke de Geer, een van onze leden, vertelt over de droom van de kinderen in Rhotia Valley, Tanzania.

Marise Koch-Hekstra (huisarts), een vriendin van Ineke, heeft met haar man Joris een vijftal jaren geleden twee heuvels gekocht in Tanzania. Op de ene heuvel kwam een kinderhuis, waar onderdak, voedsel, een liefdevolle verzorging en scholing worden geboden aan 38 weeskinderen uit de hechte maar arme gemeenschap Rhotia. Op de andere heuvel is een lodge met 15 tenthuisjes gebouwd waarvan de inkomsten dienen voor de basisfinanciering van het kinderhuis. Vanuit giften worden het middelbare onderwijs (ook voor andere weeskinderen uit het dorp) en bijzondere projecten (fietsen, bakkerij, biogas-installatie) betaald. Op het Nederlandse management na zijn alle medewerkers (ca 50) lokale mensen. Deze zijn inmiddels zo opgeleid dat ze de lodge en het kinderhuis een periode van een paar weken zelf draaiende kunnen houden.

De lodge is opgenomen in het programma van een aantal touroperators. Het is mooi om te horen dat zo veel bezoekers eigen kennis en kunde inzetten voor de kinderen.

Een toekomst voor Tanzania begint met de droom van deze kinderen.

de presentatie kan worden gedownload: presentatie-Secundary School project Rhotia Valley

voor meer informatie kan de website van het project worden bekeken (www.rhotiavalley.com) en het projectplan gedownload worden: projectplan-Secundary School project Rhotia Valley