Print

2013 Benefietavond voor kankerstichting NEC

22 maart 2013 zebra-w.jpg

22 maart 2013

Begin maart 2013 starten 2 enthousiaste Zeister vrouwen, Jasja Heuvelmans en Joanca van de Bosch, de organisatie van een Benefietavond op 22 maart in het Beauforthuis in Zeist. Een avond met als doel geld bijeen te brengen voor het medische onderzoeksfonds van Stichting NEC. Een fonds opgericht door Mark en Femke Schweitzer uit Zeist, nadat bij hem het ongeneeslijke NEC was aangetoond. Maar ook een avond waarop aan Mark en Femke getoond werd dat er intens met hen werd meegeleefd.

22 maart 2013 koor-w.jpg

22 maart 2013 zang meisje overleden moeder-w.jpg

Leden van Quota International Zeist e.o. hielpen bij de organisatie met voorbereidende werkzaamheden zoals het maken van een PowerPoint presentatie voor de veiling. Op de avond zelf werden volop hand en spandiensten verleend, van het presenteren van hapjes en bitterballen tot  het aanbieden van items tijdens de veiling, registratie van de biedingen en de afhandeling van de betalingen na de veiling. Alles ging in goede samenwerking en met veel enthousiasme. Quota Zeist doneerde ook een muziekonderdeel verzorgd door Leen de Heer en een cabaretoptreden van Louise Korthals.

 “Trek je fiets nu uit de modder….vanavond draait de wereld toekomstmuziek!” Een treffende tekst uit een lied dat Louise Korthals deze avond zong, maar wat ook de slogan voor deze fantastische benefietavond had kunnen zijn.
Ontroerend was het muzikale optreden van 9 jarige Naline van der Velde met zang en gitaar. Haar moeder overleed in 2012 vorig jaar en Nadine zong op deze Benefitavond het lied dat ze tijdens de begrafenis van haar moeder speelde.  Ze zong “Will the circle be unbroken” samen met Mirjam Doornkamp en Erik Visser. Erik Mesie zorgde met zijn optreden voor een zaal met dansende gasten als afsluiting van de avond.

22 maart 2013 veilingmeester-w.jpg

22 maart 2013 Ineke met AIX fles-w.jpg

22 maart 2013 bieden in de zaal-w.jpg

De vrolijke veiling van gul aangeboden goederen en diensten bracht 16.000,- euro op. Tijdens de veiling deed Jelle, de zoon van clublid Willemijn een oproep om zijn klas te sponsoren voor deelname aan de “Mijlen van Zeist“ waarmee hij 1.500 euro ophaalde. Op zondag 24 maart werd tijdens de loop nog ruim 2.000,- euro extra opgehaald. 

22 maart 2013 start sponsorloop-w.jpg