Print

2013 Eindejaarsbijeenkomst

pianist-website.jpg

11 december 2013: onze eindejaars bijeenkomst in het kasteeltje Oudegein. Mistflarden tussen de bomen en boven de slotgracht en feeërieke (kerst)verlichting verhoogden de stemming buiten. Eenmaal binnen flonkerden de kaarsen, en was het gezellig met Quotaleden en hun partners en andere genodigden.

eters-website.jpg

eten-website.jpeg

Vervolgens was er wijn en spijs, een kerstverhaal van Godfried Bomans en als klap op de vuurpijl een onderhoudende en verrassende kerstlezing door kunsthistorica Karin Braamhorst: Er is een kind geboren. Braamhorst baseert haar verhaal over het meest gevierde christelijke feest op een aantal apocriefe geschriften (religieuze teksten die niet tot de officiële bijbelteksten gerekend worden). In up-tempo nam zij ons mee langs talloze schilderijen met even zovele ‘bewijzen’ van een heel andere visie op de geboorte van Jezus dan de gangbare.

spreekster-website.jpg

publiek-website.jpg

Na deze uiterst boeiende en meeslepende presentatie was er nog een collecte voor regenlaarsjes voor kinderen in de regio Pacchanta in Peru, waarna het tijd was om afscheid te nemen.

laarsje-website.jpg

Gebrainwashed door de apocriefe geschriften zochten de schrijver van dit stukje en haar partner hun auto op. Over de brug, langs het water, en door een nog dikkere mist dan toen zij aankwamen.

Het was een mooie en gedenkwaardige avond. En een mooi besluit van het Quotajaar 2013.