Print

2013 Project Zonnehuizen Zeist

Zonnehuizen logo.jpg

Zaterdagmiddag 29 juni stond in het teken van 'samen doen'. Kinderen die wonen op Veldheim en Stenia in Zeist zijn samen met Zeister Quota leden en enkele Soroptimisten met groot enthousiasme aan de slag gegaan met het bakken van heerlijke aardbeienmuffins, citroentaart, abrikozenkroontjes, het maken van mango sandwiches, komkommer/zalm broodstapeltjes en tortilla pesto rolletjes. Lekkernijen die later op de middag met limonade feestelijk genuttigd werden met kameraadjes. Deze hadden hun creativiteit losgelaten op kralensleutelhangers. Welke kralen hiervoor te kiezen uit wel 50 soorten? Zoveel mooie vormen en kleuren bij elkaar...... Of zetten hun technisch inzicht in om een mini helicopter of racewagen te monteren met behulp van  bouwpakketjes, iets wat soms helemaal niet meeviel. Wat overigens wel erg leuk was om te doen, vertelden de kinderen. 
Het fijnste was misschien nog wel, zo bleek, dat er mensen waren gekomen om speciaal met hen wat samen te doen. Wat voor veel kinderen vanzelfsprekend is met hun ouders, maar voor deze 25 kinderen niet. Ze zien hun ouders niet vaak. Omdat de thuissituatie dit niet goed mogelijk maakt. Hun ouders zijn (tijdelijk) onmachtig om hen op te voeden en hen dagelijks te ondersteunen bij hun opgroeien.
Vanwege de privacy van de kinderen staan zij niet op de foto, wel enkele Zeister Quota leden en Soroptimisten, dankzij wie deze middag mede een succes werd.

 

DSC08467-website-keuken 01.jpg

P1000705-website-keuken 02.jpg

hapjes 1-website.jpg

DSC08463-website-kralen 01.jpg

DSC08466-website-kralen 02.jpg