Print

2013 Social media

2 oktober 2013

DSC08602-website-1.jpg

DSC08599-website-2.jpg

Social media: voor elk wat wils

Nut, onnut en plezier van de social media stonden deze avond centraal. Waarom maak je  privé gebruik van de social media, en wat heb je er zakelijk aan? En hoe ga je te werk?
Voor inleider Gert-Jan Bos (BeSocialOnline) - die van social media zijn werk heeft gemaakt – bleken dit bekende vragen die hij vaardig beantwoordde. Hij leidde de aanwezigen langs LinkedIn, Facebook en Twitter, en vertelde en passant dat tenminste twee Amerikaanse universiteiten al geen mail meer gebruiken maar studenten bereiken via totaal andere digitale media. Ach ja, de ons zo vertrouwde mail is daar kennelijk al zó vorige eeuw!
Via open, gesloten en geheime netwerken, en het fenomeen gluurders, belandden we bij Whatsapp. Waar vooral de jeugd voorkeur voor heeft, wist een van de aanwezigen uit eigen ervaring te vertellen. Waardoor de discussie (natuurlijk) omboog naar de gevaren van internet en social media zoals het geringer vermogen om te focussen en te concentreren, de ontlezing en socialbesitas bij de jeugd.
Al met al werd het een informatieve avond waarbij we in de discussie vrijelijk schakelden van concrete vragen zoals ‘hoe werkt zo’n gesloten netwerk precies’ naar inschattingen van nut en onnut. Op enig moment vroegen we ons zelfs af of het niet erg handig zou zijn om onderling voortaan via Facebook te communiceren. Maar daar kwamen de handen uiteindelijk toch niet voor op elkaar. Al met al een nuttige avond waar menigeen toch wel wijzer van werd.