Print

2015 Presentatie IMC Weekenschool

13 mei 2015 

IMC Weekendschool-Shell-Noord-website.jpg

De Weekendschool is een fantastisch initiatief dat nog veel meer bekendheid verdient. Marieke Bouman, locatiemanager Utrecht, kwam ons er meer over vertellen.
IMC Weekendschool is in 1998 door psycholoog Heleen Terwijn opgericht als school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaal-economische achterstandswijken.
Op de weekendschool kunnen jongeren kennismaken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Vakkengebieden die in het reguliere onderwijs weinig aan bod komen, bv. Recht, Filosofie, Geneeskunde, Journalistiek, Wiskunde, Ondernemen, Sterrenkunde en Beeldende Kunst.
Voor elk vak bieden enthousiaste professionals, in samenwerking met de medewerkers van IMC Weekendschool, een boeiende, waarheidsgetrouwe introductie op hun vakgebied. De leerlingen kunnen er trainingen volgen in presenteren, informatie zoeken en debatteren. Verder is er aandacht voor actualiteiten en worden de leerlingen gestimuleerd om zelf gastcolleges te organiseren over onderwerpen waar zij nieuwsgierig naar zijn. Ze gaan op bezoek in de rechtbank, ziekenhuis, sterrenwacht enz.
Doordat zo hun zicht op wat er allemaal in de maatschappij te beleven valt wordt verbreed, is dit een enorme boost voor hun algemene ontwikkeling en (school)loopbaan. Allumni getuigden hiervan in een mooie introductiefilm. Zie beslist http://www.imcweekendschool.nl.