Print

2015 Zangworkshop Nieuwjaar

7 januari 2015

01-zang-website.jpg

Het programma van de nieuwjaarsbijeenkomst bij een van de leden thuis omvatte twee punten. Ten eerste was er de bestuursoverdracht. Met veel dank aan het oude bestuur (Nicolette, Ineke en Lucky) werd het nieuwe bestuur geïnstalleerd (Willemijn, Elma, Nanda, Ginette). Een opgewekte speech volgde van de voorzitter van het oude bestuur, de speldjes van de bestuursleden werden overgedragen en dat was het dan weer.

Het jaarplan van het nieuwe bestuur is smart, simple & safe, namelijk dóórgaan met de activiteiten ten behoeve van de Naïade tot we er 20 in Rwanda kunnen plaatsen. Dat is ambitieus natuurlijk, en voor het zo ver is moet er nog veel gebeuren. We staan dan ook niet stil. Er staat een filmproject in de steigers, er is een fadoconcert gepland, we werven bij fondsen, we gaan door met de cadeaukaarten*, en we blijven alert op activiteiten bij evenementen zoals koningsdag, waterprojecten op scholen, sponsorlopen, giften bij verjaardagen of andere festiviteiten van leden. Om dat te bewerkstelligen is samenwerking tussen de leden nodig, die – uiteraard – verschillen in achtergronden, behoeften en talenten. Om nog eens te benadrukken dat het hele team Quota vrouwen hiervoor nodig is was Peter Weijland uitgenodigd. In een korte zangworkshop liet hij ons samen één ritme vinden door onze stem te gebruiken. Ieder participeerde met veel plezier, en het lukte warempel ook nog (een beetje). Dank Peter voor deze teambuilding!

Het tweede punt was prozaïscher van aard: hoeveel geld hebben we inmiddels samen met de sorren vergaard? Het gaat hard, merkten we tot onze vreugde, de eerste Naïade is bijna een feit. Óp dus naar de volgende 19. Met de oproep aan iedereen om verder te denken over acties tbv nog meer Naïades en gewapend met een potje Quotablauwe druifjes (cadeautje van het oude bestuur) namen we afscheid.

*Smart, simple & safe: we ontwikkelden cadeaukaarten voor schoon drinkwater in Rwanda. Één cadeaukaart van 5 euro staat voor één dag drinkwater voor 1400 bewoners van het land. Oftewel: door 5 euro te doneren kan een Rwandees 4 jaar lang schoon water drinken. Cadeaukaarten bestellen? Mail naar naiadezeist@gmail.com