Print

Agenda

Quota Zeist organiseert in samenwerking met de Soroptimisten op 27 september 2015 een benefietconcert voor het Naïade project. 

Download informatie voor kaartverkoop: quatro ventos sponsorconcert

sponsorconcert.jpg

QUATRO VENTOS zijn Portugese musici onder leiding van zanger-gitarist-songwriter Emanuel Pessanha.

Emanuel Pessanha heeft met Quatro Ventos sinds 1996 een ijzersterk en succesvol fado-ensemble. Quatro Ventos brengt naast meeslepende fado’s en ballades ook optimistische en vrolijke liederen en geeft bovendien tekst en uitleg om het publiek maximaal bij de avond te betrekken. 
Ze werken samen sinds 1996 en hebben sterk bijgedragen tot de bekendheid van de fado en de Portugees geïnspireerde muziek in Nederland.
Ze hebben ook opgetreden in Duitsland, België, Zwitserland, Luxemburg, Spanje, Portugal, USA, enz., samen met artiesten als Ian Matthews (UK), Rui Veloso (PT), Frank Boeijen (NL), Makis Seviloglou (GR).
Quatros Ventos is ook een bekende in het circuit van Kunst in de Kamer en heeft met zeer goede kritieken binnen dit circuit opgetreden. Ze zorgden steeds voor een zeer sfeervol en mooi optreden.
Ook na meer dan 15 jaar samen optreden blijft Quatro Ventos  nieuwe en betere manieren van muzikale expressie nastreven en noemt dit zelf een continu proces van ontdekking en herontdekking. Zoals Emanuel zegt "nummers/muziekstukken zijn als mensen ... ze zijn onderdeel van je leven met steeds weer het begin van een nieuw verhaal".

Quatro Ventos heeft zes albums en een live opgenomen DVD uitgebracht, in een repertoire grotendeels gemaakt van origineel materiaal, fado normen en Portugese folksongs.

Quatro Ventos zijn: 
Emanuel Pessanha - zang, gitaar, mondharmonica 
Aili Deiwiks - viool, piano
Rafael Fraga - gitaar, Portugese gitaar 
Lucien Matheeusen / Norbert Leurs – contrabas